Hoe werkt EAT?

EAT is in essentie samen op afstand eten met behulp van videoconferencing, zodat je elkaar kunt zien en spreken. Net zoals je in een restaurant of thuis aan tafel met vrienden en familie aan tafel zit, maar dan online.

Je kiest een datum en tijdstip voor de EAT, selecteert een restaurant waar je eten wilt bestellen (ieder een eigen restaurant laten kiezen, of zelf thuis koken kan ook), kiest het videoconferencing programma dat je wilt gebruiken en nodigt ‘tafelgenoten’ uit. Simpel toch?

Let op: als je voor de optie gaat eten te bestellen bij een restaurant, dan dient iedere ‘tafelgenoot’ wel zelf zijn of haar bestelling bij het restaurant te plaatsen.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je kunt EATen.

Wat heb je nodig?

1) ‘Tafelgenoten’

EATen doe je samen. Dus heb je ‘tafelgenoten’ nodig: vrienden, familie, buren, collega’s, wie je maar wilt! Om jouw EATgenoten uit te kunnen nodigen voor een EAT, heb je hun contactgegevens nodig (email of telefoonnummer). Mocht je via Skype gaan EATen, dan heb je ook de skypenamen van jouw EATgenoten nodig.

2) Laptop, computer, tablet of smartphone

Om te kunnen EATen hebben alle ‘tafelgenoten’ die je uitnodigt allereerst een laptop (of computer), tablet of smartphone nodig, die je op de eettafel kunt neerzetten. Zodanig dat je in beeld bent. Gebruik je een tablet of smartphone, dan wil je die goed recht op een stabiele standaard kunnen zetten; eten met je telefoon of tablet in de hand is niet zo handig. En je ‘tafelgenoten’ willen je wel zien, dus je moet ervoor zorgen dat de camera van het apparaat dat je gebruikt op jou gericht is (plafonds zijn niet zo heel interessant ?).

EAT je met meer dan twee mensen, dan geldt; hoe groter je scherm hoe beter het resultaat.

3) Videoconferencing programma

Daarnaast heb je een videoconferencing programma nodig. Afhankelijk van het programma dat je gebruikt, moeten alle deelnemers dat programma op hun apparaat geïnstalleerd hebben (zie hieronder bij de beschrijvingen van de programma’s of dat nodig is en hoe dat werkt). De organisator van de EAT moet in alle gevallen het videoconferencing programma dat je gaat gebruiken op zijn apparaat geïnstalleerd hebben.

Kies een van de volgende programma’s

4) Iets te eten en drinken

Een EAT! Is natuurlijk geen EAT! Zonder lekker eten en drinken. Dit kun je bestellen en afhalen of laten bezorgen, of natuurlijk zelf maken. Je kunt er binnen EAT! voor kiezen om één restaurant voor al jouw EATgenoten te kiezen, ieder zijn eigen restaurant te laten selecteren, of ieder voor zich te laten bedenken of hij/zij bestelt of kookt.

Als je op de hoofdpagina op ‘Bedenk wie het eten verzorgt’ te klikken, verschijnt er een lijst met restaurants en cateraars in Haarlem en omgeving waar je eten en drinken kunt bestellen. Klik op het restaurant of de cateraar van jouw keuze, en je wordt naar hun website geleid, waar je een bestelling kunt plaatsen. Makkelijk toch?

Start hier je eigen EAT !