EATen via Facetime

(alleen voor Apple apparaten)

FaceTime is de videochat app van Apple en staat standaard op alle Apple apparaten geïnstalleerd. In principe is het mogelijk om met 32 personen tegelijk te FaceTimen. Het scherm is echter ook op een laptop of computer klein (de grootte van een smartphone scherm), dus je ziet je EATgenoten, als het er veel zijn, haast niet. Op een tablet gebruikt FaceTime wel het hele scherm.

LET OP: Je kunt alléén FaceTimen met mensen die een Apple apparaat hebben.

Een belangrijk nadeel van FaceTime, zeker voor minder ervaren videochatters, is dat de videochat op pauze gaat als je een ander telefoontje binnen krijgt. Dit kan voor deelnemers verwarrend zijn, omdat ze je dan niet meer zien of horen.

Voor de EAT organisator

Contacten verzamlen
Met FaceTime kun je niet van tevoren een EAT! inplannen. Je moet op de afgesproken EAT! tijd jouw EATgasten ‘videobellen’. Daarvoor moeten jouw EATgasten in jouw telefooncontacten staan (met een telefoonnummer of emailadres).

Eén gast
Als je met één EATgenoot gaat EATen, open je op het afgesproken EAT! tijdstip open de FaceTime app op jouw iPhone, iPad, MacBook of iMac. Je ziet dan meteen links in het scherm een lijst met mensen waar je recent mee geFaceTimed hebt. Op de MacBook of iMac, staat bovenaan de lijst recente contacten een zoekbalk waar je jouw EATgenoot mee kunt opzoeken. Op de iPhone en iPad kun je rechts bovenin het scherm op ‘+’ klikken om een contact op te zoeken.

Klik op de naam van jouw EATgenoot en deze wordt meteen ‘gebeld’.

Meerdere gasten
Als je met meer dan twee mensen wilt EATen, moet je als EATorganisator jouw smartphone gebruiken. Je ‘videobelt’ dan eerst één van jouw EATgenoten zoals hierboven beschreven staat. Vervolgens kun je EATgenoten toevoegen door even op het scherm te tikken tot er een balk onderin verschijnt. Deze balk swipe je naar boven (swipe vanaf de bovenkant van de balk, op het dikkere streepje in het midden). Daar kun je dan kiezen voor ‘add person’. Type de naam van jouw volgende EATgenoot in de zoekbalk en klik op de betreffende persoon om deze toe te voegen aan de EAT. Ga zo door tot al je EATgenoten toegevoegd zijn.

Voor de EATgasten

Uitnodiging ontvangen
Heb je een uitnodiging ontvangen voor een FaceTime EAT!? Om als EATgast deel te nemen aan een FaceTime EAT moet je een Apple apparaat hebben. Daar staat FaceTime standaard op. Heb je een ander apparaat, laat jouw EATgastheer/vrouw dit dan meteen weten, zodat hij/zij een ander videoconference programma voor jullie EAT kan selecteren.

Het enige dat je als FaceTime EATgast hoeft te doen is de FaceTime oproep van jouw EATgastheer/vrouw op de afgesproken EAT tijd op te nemen.

EAT smakelijk!