EATen via Whatsapp

Whatsapp kennen we (bijna) allemaal van de ‘appjes’; digitale berichtjes die we elkaar sturen via de smartphone. Whatsapp heeft echter ook een videobel functie, die je kunt gebruiken om te EATen. Je kunt met Whatsapp met maximaal 4 personen tegelijk videobellen.

Whatsapp is in principe een gratis app voor de smartphone en werkt op alle soorten smartphones. Er bestaat wel een webversie van, die je op je computer, laptop of tablet kunt gebruiken, maar daar kun je niet mee videobellen. Als je een tablet hebt met 4G (dus een internetverbinding zonder wifi), kun je daar de Whatsapp app wel gewoon op gebruiken, inclusief videobellen.

Voor de EAT organisator

Telefoonnummers EATgasten
Met Whatsapp kun je niet van tevoren een EAT inplannen. Je moet op de afgesproken EAT tijd jouw EATgasten videobellen. Daarvoor moeten jouw EATgasten in jouw telefooncontacten staan met een telefoonnummer. Zorg dus dat je de telefoonnummers van jouw EATgasten van tevoren opgeslagen hebt in je contacten.

Als je Whatsapp nog niet op jouw smartphone hebt staan, moet je de gratis app even downloaden in de App- of Playstore.


Met één ander persoon EATen
Als je met één ander persoon gaat EATen, open je op de afgesproken EAT tijd whatsapp en zoek je jouw EATgenoot op door rechtsbovenin het scherm op het ‘vierkantje-met-potlood’ te klikken. Je klikt op de naam van jouw EATgenoot die onder het zoekbalkje verschijnt en klikt vervolgens op het cameraatje rechts bovenin het scherm. Jouw EATgenoot wordt gebeld, zodra die opneemt, ben je klaar om te EATen!

Met meerdere personen EATen
Ga je met meerdere personen EATen, dan moet je op de afgesproken EAT tijd eerst één van jouw EATgenoten videobellen zoals hierboven beschreven staat. Vervolgens kun je maximaal twee andere EATgenoten aan de videochat toevoegen. Dit doe je door in de videochat die je met je eerste EATgenoot al hebt rechts bovenin het scherm op het ‘bolletje +’ te klikken. Vervolgens verschijnt jouw contactlijst en kun je jouw twee andere EATgenoten selecteren door het bolletje achter hun naam aan te vinken. Ook deze EATgenoten worden dan gebeld en zodra zij opnemen, ben je klaar om te EATen!

Voor de EATgasten

Whatsapp op je telefoon
Om als EATgast deel te nemen aan een EAT moet je ervoor zorgen dat je Whatsapp op je smartphone hebt staan. Je kunt de gratis app downloaden in de App- of Playstore. Verder moet je ervoor zorgen dat jouw EATgastheer/vrouw jouw telefoonnummer heeft.


Het enige dat je vervolgens hoeft te doen is de whatsapp oproep van jouw EATgastheer/vrouw op de afgesproken EAT tijd op te nemen.

LET OP: soms kun je de oproep alleen aannemen als je whatsapp geopend hebt. Je telefoon ‘rinkelt’ wel, maar laat buiten de whatsapp app niet altijd een knop zien waarmee je kunt opnemen. Wil je zeker weten dat je de oproep niet mist? Open whatsapp dan iets voor de afgesproken EAT tijd alvast op je smartphone.

EAT smakelijk!