Let’s EAT! Pasen

Geplaatst 5 april 2020
Let's EAT! Pasen

Pasen, de tijd van de ontluikende lente, (hopelijk) zon, bloemetjes, Paastakken in huis, eieren zoeken en… samen met familie gezellig ontbijten, brunchen of lunchen.

Hoewel mijn familie en ik persoonlijk niet zoveel hebben met Pasen (het lange weekend vinden we wél lekker!), treffen we elkaar ieder jaar op een of andere manier toch voor een Paasbrunch bij m’n ouders. Gewoon omdat het gezellig is. Liefst in de tuin, als het weer het toelaat. Met m’n neefje en nichtje die, ondanks dat ze leeftijd van de Paashaas al lang gepasseerd zijn, toch met grote grijnzen op hun gezichten op zoek gaan naar de paaseitjes die m’n vader voor ze heeft verstopt. En m’n vader die hun zoektocht met grote pretogen aanschouwt.

M’n moeder die in de keuken staat te rommelen om de laatste hand te leggen aan de overdaad aan lekkernijen die ze voor ons in huis heeft gehaald en heeft klaargemaakt. M’n broer, die er op een afstandje ogenschijnlijk wat sceptisch bij staat, maar stiekem enorm geniet van zo’n familie samenzijn. En m’n schoonzus, die smult van het lentezonnetje en blij is eens niet het eten te hoeven verzorgen voor iedereen. Het is toch een soort traditie, ook al zeggen we dat we niet van de tradities zijn…

En dit jaar kan het niet… De Coronamaatregelen maken dat we niet met z’n allen naar m’n ouders kunnen. Dan merk ik hoe die zogenaamde Paasnontraditie tóch een belangrijke plek heeft in ons familiebestaan. Zeker nu we elkaar al sinds half februari niet van dichtbij hebben gezien, we elkaar niet in de armen hebben kunnen sluiten als begroeting. Normaal zien we elkaar half maart voor mijn verjaardag en gaan we iets leuks doen samen, maar ja… daar stak het Coronavirus dit jaar ook een stokje voor.

Moeten we de Paasnontraditie dan maar een jaar overslaan? Als we toch niet van de tradities zijn… Nee! Juist nú is het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen en familietradities te handhaven. Het tafereel bij m’n ouders thuis zal niet gaan, maar we gaan lekker met z’n allen virtueel Paasbrunchen, met Let’s EAT. Ieder vanuit z’n eigen huis (of misschien wel vanuit de tuin), met z’n eigen (bestelde of zelf klaargemaakte) lekkernijen én een laptop, tablet of smartphone voor z’n neus. Toch samen zijn, de belevenissen van de afgelopen tijd met elkaar uitwisselen, mopperen, lachen, elkaar in de ogen kijken en blij zijn dat we elkaar hebben.

Let's EAT! Pasen - brunch

Doe je mee? Deze Haarlemse horecaondernemers kunnen je helpen een feestje van jouw familie- of vrienden paasontbijt, -brunch of -lunch (en Paasdineren kan natuurlijk ook) en de pijn van deze Coronaisolatie een beetje te verzachten. Nodig je familie en/of vrienden via Let’s EAT uit, bestel jouw lekkernijen bij jouw favoriete horecagelegenheid en geniet! En bovenal: stay safe!

Staat jouw restaurant/lunchroom hier nog niet bij, maar wordt er wel iets speciaals voor Pasen 2020 gedaan? Meld het restaurant hier aan: haarlem@eattogether.nl.