Veelgestelde vragen

Over EAT

Er is toch al Thuisbezorgd en UberEats, waarom dan nu ook EAT!?
Let’s EAT! is geen bestelplatform zoals Thuisbezorgd en UberEats. Let’s EAT! maakt het je makkelijk om een virtueel etentje op te zetten, door je alle mogelijkheden aan videoconferening programma’s en restaurants op één plek te laten zien en eventueel toe te lichten. Daarnaast kun je via Let’s EAT! jouw EATgenoten eenvoudig uitnodigen voor een EAT. Let’s EAT is dus een verbinder, niet een bezorger.
Het restaurant waar ik het eten voor mijn EAT! wil bestellen, staat niet in de lijst, wat nu?
Je kunt je eten bestellen of afhalen waar je maar wilt. De lijst op deze site is om je een overzicht te geven van alle restaurants in Haarlem en omgeving die open zijn voor afhaal of bezorgen. Je kunt via de lijst makkelijk naar hun websites om hun menu’s te bekijken en te bestellen. Je bestelt niet via Let’s EAT! Wil je jouw favoriete restaurant aanmelden voor EAT? Doe dat dan hier.
Ik heb een uitnodiging ontvangen voor een EAT!. Wat moet ik nu doen?
Je hebt als het goed is een mail ontvangen met instructies over jouw EAT. maar kijk ook op deze webiste bij ‘Voor EATgasten’ onder het videoconference programma dat voor jouw EAT! geselecteerd is. Ga naar de uitleg voor een EAT via:  
Ik mis een restaurant in de lijst, die het nu met de Coronacrisis ook moeilijk heeft, wat nu?
Mogelijk heeft het betreffende restaurant ervoor gekozen niet opgenomen te worden in de lijst. Mijn misschien hebben wij het restaurant over het hoofd gezien. Meld het restaurant aan met dit formulier, dan checken we even.
Ik wil helemaal geen restaurant uitkiezen voor mijn EATgasten, wat nu?
Je kunt bij de stap ‘bedenk wie het eten verzorgt’ op de hoofdpagina kiezen voor ‘Wij koken zelf’. Dan laat je het aan je EATgasten over om zelf eten te maken of te bestellen, bij een restaurant naar keuze.
Is Let’s EAT! gratis?
Ja, Let’s EAT! is gratis. Voor zowel mensen die een EAT! willen organiseren als restaurants die genoemd worden in de lijst.
Kan ik Let’s EAT alleen met mensen in Haarlem en omgeving doen?
Je kunt Let’s EAT met iedereen, waar ook ter wereld gebruiken! Het (nu nog) Haarlemse karakter van Let’s EAT is dat de restaurants waar je op de site uit kunt kiezen in Haarlem en omgeving zitten (en daar dus bezorg- en afhaalservices leveren). Maar jij en jouw EATgenoten kunnen natuurlijk helemaal zelf een restaurant elders in het land (of de wereld zelfs) kiezen die in jullie buurt een bezorg- of afhaalservice levert. Of jullie koken zelf, dat kan ook!
Kan ik ook eten voor nu meteen bestellen?
Dat ligt aan het restaurant dat je gekozen hebt. Kijk even op hun website welke tijden en besteltermijnen zij hanteren.
Kan ik ook vreemden uitnodigen voor een EAT!?
Je kunt op dit moment alleen EATen met mensen waarvan je het e-mailadres hebt.
Mijn opa/oma/oom/tante is 80 en niet zo handig met techniek en internet, kan ik haar wel voor een EAT uitnodigen?
Ja! Let’s EAT! is juist ook op- en ingericht om het mensen die normaal niet zo met computers, tablets en smartphones bezig zijn en geen ervaring hebben met videoconferencing. Op onze website staat in simpele taal uitgelegd wat EATgasten moeten doen om mee te EATen. Gebruik die instructies om je oma te helpen. Ga naar de uitleg voor een EAT via:
Mijn restaurant staat in de lijst, maar ik kan er toch niet bestellen of afhalen
Het kan zijn dat het restaurant dat jij gekozen hebt (tijdelijk) gestopt is met bezorg- of afhaalmaaltijden. Daarnaast zijn niet alle restaurants elke dag open. Stuur ons een mailtje via haarlem@eattogether.nl en we gaan het checken.
Moeten mijn EATgasten en ik zelf afhalen of bezorgen de restaurants?
Dat verschilt per restaurant. Sommige restaurants doen alleen aan afhalen, sommige alleen aan bezorgen en andere doen allebei. Check de website van het restaurant dat je gekozen hebt om te kijken wat voor jouw EAT! van toepassing is.
Moeten restaurants betalen om op Let’s EAT! vermeld te worden?
Nee. Vermelding op Let’s EAT! is gratis. We willen de restaurants juist helpen met dit initiatief. De horecaondernemingen hebben het al zwaar genoeg in deze Coronacrisis.
Waarom staat Microsoft Teams niet in het lijst van videoconferencing programma’s die je kunt gebruiken?
Microsoft is inderdaad ook een videoconferencing programma. Je kunt het echter alleen gebruiken als je een zakelijk Officie365 licentie (abonnement) en -account hebt. Vele mensen zullen dat niet hebben, dus het leek ons niet een handige tool voor een EAT! Hebben al jouw EATgenoten een zakelijke Office365 licentie en -account, dan kun je Teams natuurlijk wel gebruiken.